Bidetsæde giver Daniel mere frihed

Artikel fra Vejle Amts Folkeblad – Efter en ulykke kunne Daniel Skifte fra Vejle ikke gå på toilettet alene, men det kan han nu.

Et vasketoilet har øget Daniel Skiftes livskvalitet. Han er blandt 50 vejlensere, som kommunen har installeret et vasketoilet hos i år.

Siden en ulykke for to et halvt år siden, har jeg haft brug for hjælp når jeg skulle på toilettet. Nu kan jeg klare det selv, og det er en utrolig befrielse for mig” – Siger Daniel.

Han er blandt 50 borgere, som Vejle Kommune har givet et vasketoilet i år. Mens nogle borgere er skeptiske overfor den velfærdsteknologi, der bevæger sig ind i handicap- og ældreomsorgen, så er den 78-årige pensionist begejstret. Daniel siger:

Det er genialt. Ellers ville jeg have været afhængig af familie eller fremmede, hver gang jeg skal på toilettet, og det ønsker jeg ikke at være.

Toilettet skyller og tørrer Vasketoilettet fra firmaet J. Honoré Care er et bidetsæde med varme i sædet, som er monteret i stedet for det tidligere toiletsæde. Firmaets bidetsæder koster mellem 5000 og 8000 kr., hvis man selv skal betale.  

Det er genialt. Ellers ville jeg have været afhængig af familie eller fremmede

I mange tilfælde kan bidetsædet blive bevilget af kommunen. Bidetsædet har forvandlet det eksisterende toilet til et vasketoilet, der skyller med tempereret vand og efterfølgende tørrer med varm luft.

Hvermandseje? Han mener, at vaske-toiletter i løbet af få år bliver fast inventar i mange danske hjem.

Man ser det jo blandt andet i Japan og andre steder, og det er behageligt at bruge. Det er ikke kun handicappede, som kan have glæde af et vasketoilet.” – Siger Daniel