Enlig mor med multipel sklerose

Hvordan overkommer man, at gå fra, at leve et normalt liv med mand, et barn og nummer to på vej til, at blive diagnosticeret med multipel sklerose?

Det var virkeligheden for Jay Denton (48) fra Colchester i England for godt ti år siden, men takket være hjælp fra forskellige hjælpermidler får hun nu det bedste ud af hendes svære situation. Den tilknyttede ergoterapeut anbefalede dengang, at hun fik udskiftet sit normale toilet med en Clos-O-mat, som senere også har fået tilføjet en toiletløfter.

Jeg havde aldrig i mit liv troet jeg ville blive begejstret for et toilet, men det er jeg nu!” Griner hun. ” Hvordan det er, at gå på toilettet, som handicappet er ikke noget du tænker over, før du selv står i situationen. Det er utroligt, at sådan en lille ting, som et toilet kan have så stor betydning for ens livskvalitet.

Clos-O-mat Palma Vita har indbygget vaske-og tørrefunktion, som kan aktiveres alt efter brugerens individuelle behov. Toilettet skyller automatisk ud samtidig med, at brugeren vaskes bagtil.

Jeg havde aldrig i mit liv troet jeg ville blive begejstret for et toilet, det er jeg nu!

Jay fortæller:

Clos-o-matens funktioner gør, at jeg kan gå på toilettet og vide med sikkerhed, at jeg bliver helt ren, uden jeg skal bede andre om hjælp. Jeg skal ikke længere være bekymret for, at lave uhensigtsmæssige vrid i kroppen for, at tørre mig eller bede andre om hjælp. Det gør også en forskel, at jeg har fået en løfter til, at hjælpe mig af og på toilettet. Den har givet mig fleksibilitet, uanset om jeg har en god eller dårlig dag, kan løfteren hjælpe mig op. Førhen, hvis jeg havde en dårlig dag, kunne jeg sidde og vente på toilettet længe, indtil nogen kunne komme og hjælpe mig.