Tre årtier og stadig funktionsdygtig

En mand fra Liverpool i England har stadig sin elskede Clos-O-Mat, som han fik installeret for mere end 30 år siden

Alan Billing er 53 år og spastisk lammet fra halsen og ned. Allan har siddet i kørestol næsten hele hans liv. Han fik sin første Clos-O-mat installeret i sit hjem i 1979 efter anbefaling fra sin ergoterapeut. Clos-O-mat er fremstillet i England og ligner et konventionelt toilet, men har indbygget automatisk vaske-og tørrefunktion, hvilket gør det muligt selv at klare toiletbesøget uden hjælp fra plejepersonale eller familiemedlemmer.

Toilettet giver mig privatliv. Jeg vil helst ikke have nogen til at hjælpe mig med at gå på toilettet. Det er et rigtig godt produkt, fortæller Allan

I 30. år er der kun blevet udskiftet en reservedel på Allans toilet i forbindelse med et årligt service besøg. Det var en lille kontakt i skylleenheden som blev udskiftet af en tekniker. Allan siger:

Toilettet har ikke givet mig problemer en eneste dag i al den tid jeg har haft det, fordi jeg får det serviceret jævnligt en gang om året. Jeg ville ønske at alle produkter og udstyr ville fungere så godt og pålideligt, som dette toilet.